Iatā câtiva idei simple pe care le poti face sā ai grijā de tine si de cei din jurul tāu dar si pentru a putea gestiona mai eficient situațiile stresante din aceasta perioada:
1. Odihneste-te mai bine. Alege sa dormi intre 6-8 ore in fiecare seara. Respecta hormonul somnului (Melatonina), ce este responsabila de odihna creierului. Tine cont de faptul ca se secreta intre 22:00 si 2:00. Un mic secret... deconecteaza-te de la telefon/tv/tableta cu cel putin 30 de minute inainte si calitatea somnului tau se va imbunatatii considerabil.
2. Hidrateaza-te mai bine. Alege sa bei mai multā APĀ. Principalul component al organismului nostru este apa, iar ea reprezintā 60-70% din greutatea corpului. Aceasta are mai multe roluri in organism printre care si... asigurarea unui mediu optim reactiilor chimice, asigurā echilibrul de lichide in corp, distribuie nutrientii in celule, eliminā toxinele din celule, actioneazā ca lubrifiant al articulatiilor, are rolul de termoreglare, stimuleazā activitatea creierului, creste productivitatea si rezistenta la efort si altele. Cata apa ?Intre 30-50ml/kgCorp. Depide mult si de temperatura de afara.
3. Ai grijā de Compozitia ta corporalā. Alege sa ai un stil de viatā sānātos si activ. Compozitia corporalā conteazā mai mult decat greutatea pe cântar. Pierderea de greutate este un obiectiv temporar si nu este despre numārarea caloriilor ci de un echilibru in alimentatie care, ca si consecintā, sa te conducā spre greutatea optima si foarte usor sa poti mentine pe termen lung.
4. Alege sa faci mai multa miscare. O sănătate mai bună înseamnă să ai grijă și de corp, și creier. Exercițiile care activează și partea superioară și partea inferioară a corpului în același timp, ca fandările cu ridicat greutăți, vor accelera antrenamentul și te vor stimula cerebral! Data viitoare când te antrenezi, încearcă câteva exerciții care îți stimulează coordonarea.Încearcă un antrenament rapid de tip interval. Acesta îți poate stimula nivelul de energie, eliberând endorfine în fluxul sangvin.Încearcă acest antrenament simplu:Jumping jacks (30 de secunde)Genuflexiuni (30 de secunde)Flotări (30 de secunde)Abdomene (30 de secunde)
5. Citeste mai mult. Dezvoltarea personalā joacā un rol cheie in autodezvoltarea noastrā si in evolutia umanitātii. Când ne nastem, creierul nostru este gol, ca un sistem de operare. Când suntem mici, noi nu avem posibilitatea de a alege cu ce ne hrānim creierul si acesta rāmâne influentat de societate, pārinti, scoalā, Tv, cerc de cunostinte si alti factori pe care nu ii putem controla. Insā modalitatea prin care iti poti forma caracterul, sistemul de valori personale si cultivarea propriilor decizii tin de decizia modului in care iti alimentezi si stimulezi modul de gândire.
Jim Rohn:“Daca vrei ca lucrurile sa se schimbe mai intai tu trebuie sa te schimbi”“Succesul este in directia opusa actiunilor obisnuite”T.Harv Eker:“Oamenii bogati se concentreaza asupra oportunitatilor, oamenii saraci se concetreaza asupra obstacolelor”J.F Kenedy:"Nu te intreba ce face tara pentru tine, intreaba-te ce faci tu pentru tara"